Студенти Правног факултета на 14. београдском припремном такмичењу из арбитражног права „Belgrade Open Pre-Moot“

Студенти Правног факултета на 14. београдском припремном такмичењу из арбитражног права „Belgrade Open Pre-Moot“

Студенти Правног факултета, Милица Лопандић, Теодора Драгичевић и Дервиш Клокић и виша асистенткиња Ирена Радић,  учествовали на традиционалној XII Београдској арбитражној конференцији, која је одржана на Правном факултету у Београду, 1. априла.

Студенти су имали прилику чути предавања неких од најеминентнијих имена у области арбитраже, али свакако, највише овација је добила проф. Игеборг Швенцер (проф. емеритус на Универзитету у Базелу), која је била уредник и дала највећи допринос писању најпознатијег Коментара Конвенције о међународној продаји робе (CISG).

Након конференције, 2. и 3. априла одржано је  припремно такмичење из арбитражног права „Belgrade Open Pre-Moot“, на коме су учествовали тимови са 50 универзитета из 25 земаља свијета.  Поред тога, у такмичењу је учествовало 270 адвоката, арбитара, професора, тренера тимова и других стручњака у области арбитраже који су у овом такмичењу имали улогу арбитара.

 Тим Универзитета у Бањој Луци укрстио је копља са тимом Универзитета у Базелу, Универзитета у Цириху и Универзитета Јужне Данске.

Домаћини су се потрудили да оправдају имиџ града са најбољим проводом, па су организовали  највећи правнички парти, познати Schoenherr party, који је окупио све учеснике такмичења.  

Тим Правног факултета очекује још неколико пријатељских онлајн рунди током седмице, а 8. априла  почиње главно такмичење Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot.