Студенти Правног факултета освојили треће мјесто на XIV Регионалном Moot Court такмичењу из области људских права

Студенти Правног факултета освојили треће мјесто на XIV Регионалном Moot Court такмичењу из области људских права

Студенти Правног факултета, Наташа Шева, Невена Бојанић, Марија Курузовић, Јелена Милутиновић, Никола Дупер и Дејан Дугић, освојили су треће мјесто на XIV Регионалном Moot Court такмичењу из области људских права које је окончано оцјеном писаних поднесака тимова учесника овог такмичења. На такмичењу је учествовало 12 екипа из Албаније, Црне Горе, Сјеверне Македоније, Србије, Босне и Херцеговине, Хрватске и Словеније. Побједници су студенти са Правног факултета Универзитета у Љубљани, а друго мјесто је припало студентима са Правног факултета Универзитета у Нишу.

Наши студенти су прошле године побједом на квалификационом такмичењу „Футура“ остварили право учешће на овом такмичењу. Усмена фаза такмичења је требало да се одржи у Марибору у Словенији. Међутим, због сложене епидемиолошке ситуације одлучено је да ће се такмичење окончати без усменог дијела и да ће се одлука донијети на бази писаних поднесака. Академски тренери за ово такмичење били су виши асистенти Правног факултета Универзитета у Бањој Луци, Оливера Шево, ма и Игор Поповић, ма, а у раду им је помагала и асистенткиња Милица Ристић.

Правни факултет Универзитета у Бањој Луци се захваљује на подршци у учешћу на такмичењима студената адвокату Стевану Димитријевићу, Нотарској комори Републике Српске, те компанијама Мтел а.д. Бања Лука и Крајина Клас д.о.о.