Prva godina Druga godina Treća godina Četvrta godina Master Magistarski Doktorski studij

Студентске активности

26.01.2018+++

  • Почетна
  • Студентске активности
  • Студенти Правног факултета побједници првог дебатног турнира

Студенти Правног факултета побједници првог дебатног турнира


Студенти, чланови Дебатног клуба Правног факултета побједници су првог дебатног турнира који је јуче одржан на Факултету политичких наука Универзитета у Бањој Луци, а наш студент Бојан Белензада проглашен је за најбољег говорника на овом такмичењу.
На овом дебатном турниру надметале су се четири екипе, састављене од студената из Дебатних клубова Факултета политичких наука и Правног факултета.
Отварању овог такмичења поред бројних гостију, наставника, сарадника и студената присуствовали су и декани ова два Факултета проф. др Здравко Злокапа и проф. др Жељко Мирјанић. У пригодним бесједама указали су на значај дебате и потребу да се у овом друштву млади људи уче и о томе како да културу јавног дијалога подигну на виши ниво.


У протоколарном дијелу овог такмичења учесницима и бројној публици обратили су се и  координатори дебатних клубова, Правног факултета професорица Бранка Кукић и Факултета политичких наука доцент др Матеј Савић.
Дебатне клубове Правног факултета и Факултета политичких наука на овом такмичењу представљале су по двије екипе.  Екипу „Алкибијад 1“ Правног факултета чинили су студенти Лана Самарџија, Никола Дупер и Бојан Белензада. Другу екипу Правног факултета  „Алкибијад  2“ чинили су студенти Јелена Милутиновић,  Игор Мирјанић и Горан Кукобат.
У првој екипи студената Факултета политичких наука,  „Скрипта“ били су студенти Синиша Симикић, Љубинко Јовић и Марко Мартиновић. Другу екипу овог факултета под називом „Расковник 1“ чинили су студенти Соња Милинчић, Марко Лончар и Душко Васић.
У полуфиналном такмичењу све четири екипе расправљале су о теми под насловом „Монархија је боља од  Републике“ Жријеб је хтио да су обе екипе студената Правног факултета у својим дебатама браниле идеју монархије а студенти Факултета политичких наука нападали ту идеју. Чули су се бројни аргументи за и против монархије.

Одлуком судија у финале овог такмичења пласирале су се екипе Правног факултета „Алкибијад 1“ и екипа Факултета политичких наука „Расковник 1“.
Побједник овог такмичења је  екипа Правног факултета „Алкибијад 1“.

Датум објаве - 26.01.2018

Повезани чланци


Нисте задовољни добијеним информацијама?

Све информације о упису можете добити на линку Информације о упису