Студенти побједници дебатног турнира

Студенти побједници дебатног турнира

Студенти, чланови Дебатног клуба Правног факултета побједници су првог дебатног турнира који је јуче одржан на Факултету политичких наука Универзитета у Бањој Луци, а наш студент Бојан Белензада проглашен је за најбољег говорника на овом такмичењу.

На овом дебатном турниру надметале су се четири екипе, састављене од студената из Дебатних клубова Факултета политичких наука и Правног факултета.
Отварању овог такмичења поред бројних гостију, наставника, сарадника и студената присуствовали су и декани ова два Факултета проф. др Здравко Злокапа и проф. др Жељко Мирјанић. У пригодним бесједама указали су на значај дебате и потребу да се у овом друштву млади људи уче и о томе како да културу јавног дијалога подигну на виши ниво.

У протоколарном дијелу овог такмичења учесницима и бројној публици обратили су се и координатори дебатних клубова, Правног факултета професорица Бранка Кукић и Факултета политичких наука доцент др Матеј Савић.
Дебатне клубове Правног факултета и Факултета политичких наука на овом такмичењу представљале су по двије екипе. Екипу „Алкибијад 1“ Правног факултета чинили су студенти Лана Самарџија, Никола Дупер и Бојан Белензада. Другу екипу Правног факултета „Алкибијад 2“ чинили су студенти Јелена Милутиновић, Игор Мирјанић и Горан Кукобат.

У првој екипи студената Факултета политичких наука, „Скрипта“ били су студенти Синиша Симикић, Љубинко Јовић и Марко Мартиновић. Другу екипу овог факултета под називом „Расковник 1“ чинили су студенти Соња Милинчић, Марко Лончар и Душко Васић.
У полуфиналном такмичењу све четири екипе расправљале су о теми под насловом „Монархија је боља од Републике“ Жријеб је хтио да су обе екипе студената Правног факултета у својим дебатама браниле идеју монархије а студенти Факултета политичких наука нападали ту идеју. Чули су се бројни аргументи за и против монархије.

Одлуком судија у финале овог такмичења пласирале су се екипе Правног факултета „Алкибијад 1“ и екипа Факултета политичких наука „Расковник 1“.
Побједник овог такмичења је екипа Правног факултета „Алкибијад 1“.