Студенти Правног факултета учестовали на Зеница Vis Pre-Moot такмичењу

Студенти Правног факултета учестовали на Зеница Vis Pre-Moot такмичењу

Студенти Правног факултета учествовли су у припремама за предстојеће такмичење из међународне трговачке арбитраже Willem C. Vis International Commercial Arbitration Moot које се већ 29. година одржава у Бечу. Припремни тренинг је одржан на Правном факултету у Зеници,  у сарадњи са Центром за равој привредног права – CLDP (Commercial Law Development Programe), удружењем Arbitri, уз помоћ GIZ-a, Амбасаде САД у БиХ и Америче привредне коморе у БиХ.
Студенти су имали прилику да слушају предавања професора др Хелмута Русмана, професора др Златана Мешкића, Невене Јевремовић и Арне Фукса, са циљем унапређења вјештина усмене презентације случаја на самом такмичењу.
Након тренинга, студенти су учествовали на међународној конференцији  на тему „Међународна арбитража и одрживи развој“, у хотелу Европа у Сарајеву, на којој су имали прилику да чују експрете из области арбитраже и одрживог развоја из САД и Европе. 

Након конференције, 19. и 20. марта на Правном факултету у Зеници одржано је припремно такмичење „Zenica Vis Pre-Moot 2022“, на коме су учествовали тимови из региона, као и из Њемачке, Грузије, Азербејџана и Саудијске Арабије. 

Правни факултет је представљао тим у саставу: Милица Лопандић, Теодора Драгичевић и Дервиш Клокић, и као тренер тима, виша асистенткиња Ирена Радић.