Студенти у посјети Управи за полицијску обуку

Дана 26.03.2019. године студенти Правног факултета Универзитета у Бањој Луци, који похађају Криминалистичко – форензичку клинику, су посјетили Управу за полицијску обуку Министарства унутрашњих послова Републике Српске. Посјета је организована у оквиру Дана отворених врата, а у поводу Дана полиције Републике Српске, који се обиљежава 04. априла 2019. године.

Студенти су имали прилику да се упознају са дијелом опреме и наставних средстава који се користе у основној полицијској обуци, као и да присуствују практичној и ситуационој обуци кадета Полицијске академије. Том приликом презентовано им је поступање полиције у случају пријаве насиља у породици, а вјежба се реализовала у ситуационом стану, који је посебно опремљен за те намјене.

Такође, студенти су имали прилику да посјете Музеј полиције Републике Српске, који је једини специјализовани музеј у Републици Српској, гдје су изложени музејски експонати који свједоче о развоју полицијске службе на овим просторима. Поред тога обишли су Криминалистичко – форензичку лабараторију, кабинет криминалистике, имали прилику да присуствују показној вјежби са службеним псима, коју су реализовали припадници Специјалне антитерористичке јединице, пробају симулатор везивања појаса, итд.