СТУДЕНТСКА ПРАКСА У РЕПУБЛИЧКОЈ УПРАВИ ЗА ГЕОДЕТСКЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ

СТУДЕНТСКА ПРАКСА У РЕПУБЛИЧКОЈ УПРАВИ ЗА ГЕОДЕТСКЕ И ИМОВИНСКО-ПРАВНЕ ПОСЛОВЕ

Данас је у просторијама Републичке управе за геодетске и имовинско – правне послове (РУГИПП) одржан припремни састанак за обављање студентске праксе током љетне паузе.

Ово је трећа година за редом како студенти завршних година студија Правног факултета Универзитета у Бањој Луци обављају практични облик стручног оспособљавања којим употпуњују стечена теоријска знања. О томе шта их очекује током практичне наставе студенте су упознали Срђан Радуљ, замјеник директора РУГИПП, проф. др Раденко Јотановић, предметни наставник и Босиљка Чубриловић, ма, асистент.

Студенти ће праксу обављати у периоду од 27. јула до 28. августа 2020. године у подручној јединици града или општине према пребивалишту студента, а трајаће укупно 15 радних дана у континуитету према избору студента.

Током праксе студенти ће имаће прилику да се детаљније упознају са радом писарнице, начином вођења јавних евиденција непокретности, имовинско-правних поступака, радом Комисија за излагање података о непокретностима и имаоцима права на непокретностима и другим пословима у надлежности РУГИПП. Након завршетка праксе свим полазницима биће уручени цертификат.