Студентска пракса за вријеме љетне паузе – РУГИПП

Данас је у просторијама Републичке управе за геодетске и имовинско – правне послове (Управа) одржан стастанак поводом обављања студентске праксе за вријеме љетне паузе. Поред студената који су се пријавили за обављање стручне праксе, састанку су присуствовали представници Управе, на челу са госпођом Љиљаном Пешикан, шефом Сектора за правне, опште и кадровске послове, а испред Правног факултета проф. др Раденко Јотановић и Босиљка Чубриловић, асистент, заједно са представницима Студенстке организације Правног факултета који су и иницирали овај пројекат.

На састанку је било ријечи о програму рада обављања стручне праксе, времену у коме ће се она обављати и осталим околностима везаним за ову активност. Студенска пракса ће се обављати у пероди од 16.7. до 3.9.2018. године, у подручним јединицама према пребивалишту студената. За то вријеме полазници ће проћи све реферате и послове у надлежности подручне јединице Управе.

Студенти су изразили велику заинтересованост за овављање стручне праксе, као допуну теоријским знањима, која стичу на Правном факултету, а што ће им свеукупно допринијети бољем оспособљавању за обављање будућег позива – дипломираног правника. Након завршетка стручне праксе свим полазницима ће се уручити цертификат о успјешно окончаној пракси, а у зависности од потреба Управе најбољим полазницима ће након завршетка студија бити омогућено обављање приправничког стажа.