Студентска стручна пракса у РУГИПП-у

Студентска стручна пракса у РУГИПП-у

Представници Републичке управе за геодетске и имовинско-правне послове (РУГИПП) одржали су 20. јуна 2019. године студентима Правног факултета Универзитета у Бањој Луци припремно предавање за студијску праксу коју ће наши студенти током љетњих мјесеци обављати у РУГИПП-у.

На овај начин започео је програм стручне праксе коју ће укупно 16 студената свих циклуса студија права обавити у подручним јединицама РУГИПП-а Бањалука, Лакташи, Челинац, Котор Варош, Прњавор и Љубиње.

Присутне студенте на припремном предавању у име руководства РУГИПП-а поздравио је замјеник директора Срђан Радуљ, док су о надлежностима РУГИПП-а, као и тренутним активностима на успостављању катастра непокретности говорили начелник Одјељења за другостепени поступак Миленко Сарић и виши стручни сарадник за другостепени поступак Срђан Јокић.

Припремном предавању присуствовали су и предметни наставници Раденко Јотановић и Босиљка Чубриловић.

Током петнаестодневне праксе студенти ће имаће прилику да се конкретније упознају са радом писарнице, начином вођења земљишно-књижне и катастарске евиденције као и катастра непокретности и књиге уложених уговора о откупу станова, пословних простора и гаража. Највише времена, током праксе, биће посвећено имовинско-правним пословима.

Подсјећамо Правни факултет Универзитета у Бањој Луци да РУГИПП и имају потписан споразум о сарадњи којим је између осталог предвиђено и обављање стручне праксе.  Према истом споразуму студенти су и током 2018. године обавили стручну праксу у РУГИПП-у.