СТУДЕНТСКОМ ПРАКСОМ БРЖЕ ДО ПОСЛА

СТУДЕНТСКОМ ПРАКСОМ БРЖЕ ДО ПОСЛА

Пројекат „Студентском праксом брже до посла“ подржава реформу високог образовања кроз успостављање јединственог модела редовне студентске праксе на факултетима у БиХ. Редовна пракса током студија ће омогућити студентима да стекну потребне практичне вјештине и тако постану професионално спремнији и конкурентнији на тржишту рада. С тим циљем, формирана је ЕРСЕ мрежа (Едукација/ Реформа/ Сигурност/ Егзистенција) која повезује студентске организације, академску и пословну заједницу, како би успоставили јединствени модел студентске праксе, засноване на добрим искуствима из ЕУ. 

Пројектом „Студентском праксом брже до посла“ заговара се реформа и унапређење високог образовања. Рад на увођењу пракси ће студентима омогућити стицање потребних вјештина за рад, а послодавцима олакшати и поједноставити одабир будућих запосленика, чиме ће пројекат у коначници допринијети повећању запошљавања младих у БиХ.

У првој фази пројекта успостављена је online платформа https://erse.ba/, као најједноставнији и најбржи начин за проналазак студентске праксе.

Подсјећамо, Правни факултет Универзитета у Бањој Луци и удружење „Права за све“ из Сарајева, те удружења грађана „Будућност Модрича“ потписници су  Споразума о сарадњи и принципима рада у оквиру реализације пројекта „Студентском праксом брже до посла“, финансираног од стране Европске уније.

Брошре: Мапирање студентске праксе у Босни и Херцеговини и Студентска пракса у земљама Европске уније – Приједлог модела за Босну и Херцеговину.

Видео можете погледати ОВДЈЕ.