СТУДЕНТСКОМ ПРАКСОМ БРЖЕ ДО ПОСЛА

СТУДЕНТСКОМ ПРАКСОМ БРЖЕ ДО ПОСЛА

У оквиру пројекта „Студентском праксом брже до посла“ одржан је састанак представника академске заједнице којем је, испред Правног факултета Универзитета у Бањој Луци, учествовала Босиљка Чубриловић, ма. На састанку је било ријечи о изазовима у организацији студентске праксе у вријеме пандемије COVID-19.

Закључено је да студентска пракса због пандемије није организована за велики број студената из Републике Српске, на одређеним факултетима је организована  радом на даљину, док има и оних факултета који су праксу ипак успјели организовати без сметњи, мада је заинтересованост послодаваца и студената је била знатно мања него претходних година. 

На састанку је презентована и публикација „Смјернице и силабуси за провођење студентске праксе са фокусом на друштвене и техничке студије у Босни и Херцеговини“ коју можете преузети  ОВДЈЕ.

Представницима академске заједнице који су дали значајан допринос у досадашњем раду на пројекту, додијељене су захвалнице.

Подсјећамо све студенте да се могу регистровати на платформи https://erse.ba/ за најједноставнији и најбржи начин за проналазак студентске праксе.