Студентска посјета Београду

Студентска посјета Београду

У организацији Студентске организације Правног факултета, у периоду од 9. марта до 11.марта, одржана је студијска посјета Београду. У наведеној посјети учествовали су студенти са I, II, III и IV године Правног факултета. Програм је обухватао посјету неким од најважнијих институција Републике Србије.

Најприје, студенти су посјетили Народну Скупштину Републике Србије, гдје су дочекани од стране шефа кабинета предсједника Народне Скупштине, Мирослава Шестовића. Господин Шестовић је студенте упознао са историјатом, радом и надлежности Народне Скупштине, за коју се често каже да представља једну од најљепших грађевина ове државе.

Одржана студентска посјета је у свој програм обухватила и посјету Предсједништву Србије, гдје су студенте нашег факултета примили бивши министар правде, а данашњи секретар предсједника господин Никола Селаковић, као и директор Владине канцеларије за Косово и Метохију, господин Марко Ђурић.
У оквиру студијске посјете, студенти су посјетили Правни факултет Универзитета у Београду, гдје се, између осталог, састало руководство Студентске организације Правног факултета Унниверзитета у Бањој Луци и Студентског парламента Универзитета у Београду и потврдило пријатељске односе и досадашњу, али и будућу сарадњу.