СТУДИЈСКА ПОСЈЕТА НОВОМ САДУ

СТУДИЈСКА ПОСЈЕТА НОВОМ САДУ

У периоду од 5. до 7. децембра 2019. године студенти Правног факултета Универзитета у Бањој Луци боравили су у Новом Саду поводом студијске посјете која је организована од стране Студентског савеза Правног факултета.
Укупно 62 студента, са свих година студија, нашег факултета имало је прилику да посјети неколико важних институција у Новом Саду.
Први дан боравка студенти су посјетили Правни факултет у Новом Саду, те су имали прилику да присуствују XXV такмичењу у бесједништву које се одвијало у двије категорије, задату и слободну тему, са укупно 10 бесједа.
Други дан боравка у Новом Саду студенти су посјетили Матицу српску и сазнали све о њеном оснивању, оснивачима и раду. Имали су прилику да обиђу просторије Матице српске, као и богату библиотеку. 
Након тога студенти су се упутили у Скупштину Аутономне покрајине Војводине гдје их је примио генерални секретар, господин Никола Бањац и његова два замјеника. Студенти су имали прилику да се упознају са радом ове институције гдје им је наглашен значај дружења и размјене искуства младих из Србије и Републике Српске. 
Студенти су имали прилику да обиђу и Петроварадинску тврђаву и уживају у њеним љепотама.
Задњи дан боравка студенти су наставили пут ка Сремским Карловцима гдје су имали вријеме за слободне активности.
Посјета се реализовала уз подршку Универзитета у Бањој Луци и Правног факултета.
Посебну захвалност дугујемо пријатељима из Новог Сада, Савезу студената Правног факултета Универзитета у Новом Саду са којим наш Студентски савез има потписан Споразум о сарадњи.