Студијски програми и курсеви Дипломатске академије у Бечу

Дипломатска академија у Бечу и у академској 2020/21. години нуди више студијских програма и курсева, при чему додјељује и ограничен број стипендија. Могућности за подршку варирају од програма до програма.

Кандидатима су на располагању сљедећи студијски програми и курсеви: 
1) 57 дипломски студијски програм: једногодишњи студијски програм са широким интердисциплинарним образовањем у области међународних односа за особе са универзитетском дипломом, независно од студијског усмјерења. Тежиште овог програма је на упознавању структура и политика Европске уније. Нарочит профил овог студијског програма обиљежен
 је учењем практичних вјештина (техника презентације и преговарања, реторике, пројектног менаџмента итд), интензивним програмом језичког образовања и вишејезичке наставе (њемачки, енглески и француски).

 2) 25 M.A.l.S. – студијски програм (Master of Advanced International Studies): двогодишњи мастер програм са тежиштем на ЕвропиКандидаткиње и кандидати који већ  располажу довољним интердисциплинарним академским образовањем у области међународних односа, могу бити примљени директно у другу годину. Овај студијски програм реализује се у сaрадњи са Универзитетом у Бечу.

3) 14 E.T.I.A. – студијски програм (Master in Environmental Technology & International Affairs): двогодишњи мастер програм у сарадњи са Техничким универзитетом у Бечу.  Полазници овог студијског програма ће се упознати и са политичком, привредном и правном позадином (1. година на Дипломатској академији), као и са научно-техничким аспектима међународних питања везаних за околину (2. година на Техничком универзитету).

4) Љетни курс за њемачки језик, културу и цивилизацију Аустрије: интензивна настава њемачког језика за  све нивое знања језика, са екскурзијама и радионицама о аустријској политици, историји и култури.

Више информација о понуди Дипломатске академије у Бечу, информације о начину пријаве за одређене студијске програме, као и формуларе за пријаву можете наћи на веб–страници Дипломатске академије у Бечу: https://www.davienna.ac.at