Такмичење студената у бесједништву

Такмичење студената у бесједништву

И ове године, уочи великог српског празника Видовдана на Правном факултету Универзитета у Бањој Луци одржаће се такмичење наших студената у бесједништву. То је 13. по реду празник снажне, моћне и мудре ријечи којом ти млади људи оштро шибају различите негативне појаве у друштву.

Да би изговорили те ријечи наши студенти се припремају готово цијелу годину у Центру за реторику и говорништво Institutio oratoria Правног фаиклтета Универзитета у Бањој Луци којим већ годинама успјешно руководи наш професор др Никола Мојовић.
На овом такмичењу наших студената у бесједништву, које ће се одржати у уторак 27. јуна 2017. године у 18 часова у амфитеатру Правног факултета, наступиће 12 најбољих оратора. Од педесетак студената који су се мјесецима припремали за ово такмичење, они су показали да су најбоље савладали ораторску вјештину.

Ове године студенти ће се такмичити у двије дисциплине; говор на слободну тему и говор на задату тему. На овој својеврсној смотри врсних говорника уприличен је и пригодан музички програм тако да ће сви учесници провести вече за памћење. Улаз је слободан и добро нам дошли.