Учешће на међународном дебатном студентском турниру Belgrade Open 2018

Представници Дебатног клуба „Алкибијад“ Правног факултета Универзитет у Бањој Луци, Лана Самарџија и Јелена Милутиновић,  учествовале су на међународном дебатном студентском турниру Belgrade Open 2018 који се одржао од 27. до 29. јула 2018. у Београду.

Наш тим дебатовао је на енглеском језику и суочио своје аргументе са седамдесет других тимова из земаља широм свијета (Холандија, В. Британија, Данска, Индија, Сингапур, Србија, итд.) који бране боје најпрестижнијих свјетских универзитета. Дебатни формат у оквиру којег  се такмичило је БП, а тезе су се тицале најактуелнијих свјетских питања из области економије, политике, филозофије и многих других.

Учествујући у овом изузетном такмичењу наш тим учио је од најбољих европских и свјетских дебатаната, што је и био циљ нашег учешћа. Остварени су значајни контакти са тимовима са различитих факултета, а што је најважније са дебатном организацијом из Београда чији су нас представници позвали на турнире у децембру који су намијењени почетницима, а одвијају се на српском језику.

С обзиром на то да је ово такмичење изузетно високог нивоа квалитете, и прво овог типа и формата, можемо бити задовољни нашим представницама Ланом и Јеленом које су на достојан начин представиле наш дебатни клуб, али и наш Факултет и Универзитет, јер смо били једини учесници из Републике Српске и Босне и Херцеговине.