Завршена љетна школа о заштити људских права

Завршена љетна школа о заштити људских права

У периоду од 10. до 14. јуна, 17 студената који су похађали Правну клинику за људска права на Правном факултету Универзитета у Бањој Луци, учествовали су на Љетњој школи из области Европске конвенције за заштиту људских права и основих слобода у Требињу.

 

Студенти нашег факултета, заједно са професорицом Љиљаном Мијовић, асистентима и предавачима на Клиници Оливером Шево и Игором Поповићем, те предавачима на Клиници Николином Бајић и Тањом Дундић, присуствовали су и учествовали у низу различитих предавања из области људских права и симулацији суђења пред Европским судом за људска права.

Љетња школа у Требињу, представљала је завршницу рада овогодишњег циклуса Правне клинике, и била идеална прилика да студенти додатно прошире постојећа знања из области заштите људских права.

Предавачи на овој Клиници били су домаћи и међународни експерти из ове области, проф. др Љиљана Мијовић, Севима Сали- Терзић, Сергеј Дикман, Наташа Кравчук, Џенана Радончић,Фредерик Ост, Валентина Боз те Санел Карађуз.

Поред студената нашег факултета, Клиници су присуствовали и студенти Правног факултета Универзитета у Зеници, а Љетња школа је организована од стране Канцеларије Савјета Европе у Босни и Херцеговини.