Завршено 15. савјетовање правника „Октобарски правнички дани“

Подјелом цертификата учесницима данас је на Правном факултету Универзитета у Бањој Луци завршено 15. међународно савјетовање правника „Октобарски правнички дани“.

 

На другом пленарном засједању које је данас послијеподне одржано у амфитеатру Правног факултета, учесници овог респектабилног међународног научног скупа анализирали су дводневни рад у катедрама. Наглашено је да су на овом савјетовању правника поднесена 84 реферата од 111 аутора из свих области правне теорије и праксе. Послије исцрпне расправе о тим радовима која се чула у катедрама на завршном пленарном засједању усвојени су бројни закључци и препоруке који ће бити штампани у наредном броју часописа „Правна ријеч“.

У пригодној бесједи, затварајући овај међународни научни скуп, предсједник Удружења правника Републике Српске академик проф. др Рајко Кузмановић истакао је поред осталог да ће закључци 15. савјетовања правника „Октобарски правнички дани“ сигурно бити од велике користи поготово оним који у свим областима живота свакодневно примјењују право.